Beeldbuismannen

De podcast over Nederlandse televisie

In deze podcast praten Bas van der Heide en Basz de Jonge met makers en acteurs over de series waar we ze allemaal van kennen. Over de goede herinnering van toen, over nu en over wat de toekomst gaat brengen.

De show geeft de luisteraar een kijkje in de carrière van onze gasten. We halen leuke, maar ook minder leuke herinneringen boven. Het is een eerlijk gesprek over de televisie van toen en nu.

Goede gesprekken over televisie

De grootste uitdaging van de productie zat hem voor ons in het vinden van de juiste gasten. We zochten makers & acteurs die men kent van vroeger en het liefst nu nog steeds bekend zijn met de televisie-wereld.

Voor het eerste seizoen zijn we bij vijf gasten langs geweest, van Peter Lusse tot Alfred van den Heuvel. De tweede reeks hebben we gemaakt tijdens de Dutch Media Week in Hilversum. Zo waren we live te horen op het radiostation en hebben we daarnaast nog een aantal gasten in onze eigen studio gesproken.

Beeldbuismannen in een notendop

De productie

De podcast is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Bas van der Heide, Basz de Jonge, Beeld & Geluid in Hilversum en mijzelf. Bas & Basz zoeken zelf naar de juiste gasten, bereiden onze show voor en ik zorg voor de opname. Beeld & Geluid heeft ons een aantal keer van een geweldige locatie kunnen voorzien voor onze opnames.

Cast & Crew

De podcast wordt gehost door Bas van der Heide en Basz de Jonge. De ene Bas duikt het archief in en de andere Basz speelt in op de actualiteit. Samen verzorgen ze een gave show waarin de gast en zijn of haar carrière centraal staan. Ik verzorg zelf de techniek, montage en de distributie.

Locatie

Het eerste seizoen van de Beeldbuismannen is grotendeels opgenomen bij Beeld & Geluid in Hilversum. Voor een enkele opname zijn we het land in geweest om de gast thuis op te zoeken. Voor het tweede seizoen werkten we samen met de Dutch Media Week, hét mediafestival van Nederland, wat elk jaar in okotber plaats vindt in het Beeld & Geluid.

Apparatuur & Software

Alle opnames zijn gemaakt met een radio-achtige opstelling. Zowel op locatie als bij Beeld & Geluid. Een aantal van de afleveringen hebben we live opgenomen met OmniPlayer. Leuk feitje, de geluidstafel waar we deze live shows mee hebben gemaakt wordt ook gebruikt voor het Top 2000 café van Radio 2. 

  
Alec Meijerink Producties - KvK-nummer 60086831

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!